Plan Facebook Internet Dari Maxis

Siapa dikalangan kita yang tak tahu Facebook atau tak pernah dengar Facebook? Memang ajaib sangat la kalau ada dikalangan korang tak tahu Facebook atau tak pernah dengar nama Facebook. Laman sosial yang palig top sekarang ni adalah Facebook. Tak kira usia semua dah ada akaun Facebook dimana niat untuk mencari kenalan lama yang terpisah. Korang pun mungkin bersetuju dengan alasan untukĀ  buka akaun Facebook ni kan? Atau korang ada sebab lain? teeetttt..

Ok saya bukan nak cerita sangat pasal Facebook ni tapi nak cerita pasal Plan Facebook Internet yang disediakan oleh Maxis. Apa yang korang nampak dekat sini adalah betapa popularnya Facebook ni sekarang, sehinggakan Maxis membuat plan khas untuk pengguna maxis melayari Facebook. Apa yang menarik untuk korang yang setia dengan maxis ni adalah charge yang dikenakan memang berpatutan. Dari serendah Rm3 untuk 2 hari dengan quota 1oMB, Rm5 untuk 5 hari dengan quota 25MB dan Rm10 untuk 10 hari dengan quota 75Mb.

Untuk plan ni korang bukan saja buka Facebook, tetapi korang boleh juga buka laman sesawang yang lain asalkan tak melebihi quota yang ditetapkan. Plan ni boleh dikatakan untuk yang menggunakan internet kurang dan bajet yang sesuai untuk pelajar sebenarnya. Perlu diingat sekiranya korang melebih quota yang ditetapkan korang akan di charge rm0.10/10KB. So kena la hati-hati sikit. Untuk Maklumat lanjut boleh klik sini.

Selamat berFacebook Menggunakan Handphone korang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s