Pelan Baru Dari Maxis – Internet, Sms Dan Waktu Bercakap

Salam 1 Malaysia kepada semua rakan-rakan. Semakin hari semakin rancak persaingan syarikat-syarikat telekomunikasi di negara kita yang tercinta ni. Baik Maxis, Digi mahupun Celcom masing-masing memasang strategi dan pelan untuk menarik lebih ramai pengguna menggunakan perkhidmatan mereka. Bagi saya ianya adalah persaingan sihat  dan menguntungkan pengguna. Hehe. Bila diorang bersaing secara tidak langsung mereka akan cuba menawarkan pelan yang murah dan berbaloi. Saya selaku pengguna Maxis yang setia amat tertarik dengan pelan yang baru mereka tawarkan. Pelan yang saya maksudkan adalah Value Plus Internet.

Sebelum pelan baru ni diperkenalkan, saya telah menggunakan pelan Maxis 50. Apa yang dapat hanyalah panggilan serendah rm0.18 seminit dan sms RM0.05. Masa pusing-pusing hujung minggu ternampak pelan baru Maxis iaitu Value Plus Internet. Pelan ni menawarkan internet, sms dan waktu bercakap percuma mengikut pelan yang di ambil.

Sebagai contoh saya sebelum ni menggunakan pelan 50 dan telah bertukar ke Value Plus Internet (VPI) 50. Selain VPI 50, VPI 80 dan VPI 30 juga ditawarkan. Bagi VPI80, plan ni bagi free internet 500MB sebulan. Selain itu percuma sms ke semua operator sebanyak 300 dan panggilan juga ke semua operator sebanyak 300 minit. Bagi VPI50 pula 250MB internet, 100Minit beserta 100 sms setiap bulan. Pelan yang terakhir VPI30 pula 250MB , 50min dan 50 sms. Untuk pelan 30 tu sesuai utk Supplementary line dan tambahan untuk main line dan suplementary line  percuma 900 min dan 1500 sms. Hebat tak?

So bagi yang nak layari internet guna handphone tu boleh la tukar ke plan maxis ni. Saya dah guna VPI50 ni dan ternyata berpuas hati. Rasanya ni la plan yang paling baik yang pernah dikeluarkan oleh Maxis. Setakat nak online Facebook tu memang cukup sangat la VPI50 ni. Jangan la korang gatal tangan pegi download lagu macam-macam. Memang takkan cukup la 250MB tu. Silakan guna broadband ataupun WiFi je kat mamak yang berdekatan.

Sekali lagi tahniah kepada Maxis sebab buat plan ni. Baru sekarang rasa berbaloi jadi pengguna Maxis sejak 10 tahun menjadi penunngu tetap dalam rangkaian Maxis nih. Untuk maklumat yang lebih mendalam sila ke website Maxis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s