Pelan Baru Dari Maxis – Internet, Sms Dan Waktu Bercakap

Salam 1 Malaysia kepada semua rakan-rakan. Semakin hari semakin rancak persaingan syarikat-syarikat telekomunikasi di negara kita yang tercinta ni. Baik Maxis, Digi mahupun Celcom masing-masing memasang strategi dan pelan untuk menarik lebih ramai pengguna menggunakan perkhidmatan mereka. Bagi saya ianya adalah persaingan sihat  dan menguntungkan pengguna. Hehe. Bila diorang bersaing secara tidak langsung mereka akan cuba menawarkan pelan yang murah dan berbaloi. Saya selaku pengguna Maxis yang setia amat tertarik dengan pelan yang baru mereka tawarkan. Pelan yang saya maksudkan adalah Value Plus Internet.

Sebelum pelan baru ni diperkenalkan, saya telah menggunakan pelan Maxis 50. Apa yang dapat hanyalah panggilan serendah rm0.18 seminit dan sms RM0.05. Masa pusing-pusing hujung minggu ternampak pelan baru Maxis iaitu Value Plus Internet. Pelan ni menawarkan internet, sms dan waktu bercakap percuma mengikut pelan yang di ambil.

Sebagai contoh saya sebelum ni menggunakan pelan 50 dan telah bertukar ke Value Plus Internet (VPI) 50. Selain VPI 50, VPI 80 dan VPI 30 juga ditawarkan. Bagi VPI80, plan ni bagi free internet 500MB sebulan. Selain itu percuma sms ke semua operator sebanyak 300 dan panggilan juga ke semua operator sebanyak 300 minit. Bagi VPI50 pula 250MB internet, 100Minit beserta 100 sms setiap bulan. Pelan yang terakhir VPI30 pula 250MB , 50min dan 50 sms. Untuk pelan 30 tu sesuai utk Supplementary line dan tambahan untuk main line dan suplementary line  percuma 900 min dan 1500 sms. Hebat tak?

So bagi yang nak layari internet guna handphone tu boleh la tukar ke plan maxis ni. Saya dah guna VPI50 ni dan ternyata berpuas hati. Rasanya ni la plan yang paling baik yang pernah dikeluarkan oleh Maxis. Setakat nak online Facebook tu memang cukup sangat la VPI50 ni. Jangan la korang gatal tangan pegi download lagu macam-macam. Memang takkan cukup la 250MB tu. Silakan guna broadband ataupun WiFi je kat mamak yang berdekatan.

Sekali lagi tahniah kepada Maxis sebab buat plan ni. Baru sekarang rasa berbaloi jadi pengguna Maxis sejak 10 tahun menjadi penunngu tetap dalam rangkaian Maxis nih. Untuk maklumat yang lebih mendalam sila ke website Maxis

Plan Facebook Internet Dari Maxis

Siapa dikalangan kita yang tak tahu Facebook atau tak pernah dengar Facebook? Memang ajaib sangat la kalau ada dikalangan korang tak tahu Facebook atau tak pernah dengar nama Facebook. Laman sosial yang palig top sekarang ni adalah Facebook. Tak kira usia semua dah ada akaun Facebook dimana niat untuk mencari kenalan lama yang terpisah. Korang pun mungkin bersetuju dengan alasan untuk  buka akaun Facebook ni kan? Atau korang ada sebab lain? teeetttt..

Ok saya bukan nak cerita sangat pasal Facebook ni tapi nak cerita pasal Plan Facebook Internet yang disediakan oleh Maxis. Apa yang korang nampak dekat sini adalah betapa popularnya Facebook ni sekarang, sehinggakan Maxis membuat plan khas untuk pengguna maxis melayari Facebook. Apa yang menarik untuk korang yang setia dengan maxis ni adalah charge yang dikenakan memang berpatutan. Dari serendah Rm3 untuk 2 hari dengan quota 1oMB, Rm5 untuk 5 hari dengan quota 25MB dan Rm10 untuk 10 hari dengan quota 75Mb.

Untuk plan ni korang bukan saja buka Facebook, tetapi korang boleh juga buka laman sesawang yang lain asalkan tak melebihi quota yang ditetapkan. Plan ni boleh dikatakan untuk yang menggunakan internet kurang dan bajet yang sesuai untuk pelajar sebenarnya. Perlu diingat sekiranya korang melebih quota yang ditetapkan korang akan di charge rm0.10/10KB. So kena la hati-hati sikit. Untuk Maklumat lanjut boleh klik sini.

Selamat berFacebook Menggunakan Handphone korang.